Certeze – Biserica ”Sf.Arh. Mihail şi Gavril” – Alegerea Consiliului Parohial (VIDEO – Galerie FOTO)

Certeze-Consiliul Parohial 2018 (16)
Certeze-Consiliul Parohial 2018 (2)

Alegeri parohiale istorice şi foarte reuşite la Certeza Oaşului!

 

Aşa după cum prevede Statutul şi Regulamentul BOR din cadrul Patriarhiei Române, odată la 4 ani se fac alegeri noi în vederea constituirii Consiliului şi Comitetului Parohial la nivel de Parohie. În aceste organisme sunt desemnate şi fac parte persoane integre şi responsabile din fiecare comunitate parohială în parte, buni şi devotaţi credincioşi ai Parohiei, cu viaţă morală înaltă şi trăire duhovnicească exemplară.
Ca în toate celelalte centre parohiale din cuprinsul Eparhiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, şi în comunitatea ortodoxă din Certeza Oaşului, wekeend-ul trecut au avut loc desemnări, instituri şi alegeri parohiale, urmate de depunerea jurământului de credinţă în faţa credincioşilor, care au participat în număr foarte mare la slujba de duminică din 28 ianuarie a.c., numită “Duminica vameşului şi a fariseului”! A fost cu adevărat o sărbătoare comunitară deosebită, tipic oşenească, susţinută după slujba Sfintei Liturghii în biserica parohială din Certeze, în cadrul căreia, toţi cei desemnaţi a ocupa functia bisericescă de consilier parohial (senator bisericesc) au fost prezenţi, îmbrăcaţi în straie tradiţionale oşeneşti şi cuprinşi de mari emoţii. Lucru inedit a fost prezenţa aproape a tuturor senatorilor bisericeşti în costumul tradiţional oşenesc, compus din clop, chemaeşe-uieş, cojoc şi ciorici, care a dat culoare şi şi-a pus amprenta asupra tuturor celor prezenţi. Apoi, desigur, depunerea jurământului în faţa tuturor credincioşilor, într-o manieră exemplară şi emoţionant de responsabilă, fotografia de grup din biserică şi din faţa Altarului de vară de afară, dar şi întâlnirea la o masă dea agape festivă de după eveniment, la un restaurant din apropiere.
Felicităm pe această cale pe toţi consilierii desemnaţi, aleşi şi investiţi, cu jurământul de credinţă depus, precum şi pe epitropul-primcurator DORLE Grigore, ales în unanimitate de voturi exprimate, şi le urăm mult succes în activitatea bisericească parohială din acest mandat 2018-2022.

Spor în toate şi multe realizări frumoase!

Lasă un comentariu